-Reklam-

2018 Apple Lansmanıyla İlgili Herşey

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 4 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Apple ürünleriyle ilgili yenilikler devam ediyor. Tim COOK tarafından açılan lansmanda yine bizleri etkileyecek ve büyüsüne kaptıracak özellikler ve ürünler mevcut.

Özellikle iPhone XS, iPhone X’e benzeyen tasarımının dışında özellikleri ile göz kamaştırıyor. Apple lansmanında tanıtılan ürünlere şöyle bir göz atalım.

[irp posts=”30776″ name=”iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr ve iOS 12 Duvar Kağıtlarını İndir”]

iPhone XS

apple-iphone-xs-combo-gold

-Reklam-
Ad imageAd image

Apple lansmanında tanıtılan ana iPhone modellerinden bir tanesi olan iPhone XS, 5,8 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olmakla birlikte, Dolbi Vision HDR 10 özelliği ile birlikte 120Hz’e kadar çıkabilen ekran hızında görüntü verebiliyor. Ekranın çözünürlüğü ise 1.125 x 2.436 piksel olarak bizlere sunuluyor. A12 Bionic çip kullanan iPhone XS, eski ürünlere göre 2 kat daha hızlı cihaz olma özelliği taşıyor. Aynı şekilde bu üründe Face ID ve 64, 256 ve 512 GB depolama seçenekleri ile birlikte sunulacak.

iPhone XS MAX

iPhone XS MAX modeli, XS‘in 5,8’in boyutunun büyümesiyle ortaya çıkan bir cihaz olarak göz önümüze seriliyor. Ekran boyutları 6,5 inç olan XS MAX, XS gibi AMOLED ve Dolby Vision HDR 10 desteği ile birlikte, Ekranın çözünürlüğü, 1.242 x 2.688 piksel olarak değiştirildi. A12 Bionic çip ile birlikte gelen bu cihaz XS ile aynı depolama ve teknolojilere sahip.

iPhone XR

iPhone XR modeli daha dar bütçeli kullanıcıların tercih edebilecekleri cihaz olma özelliğini taşımakla beraber HDR desteği bulunmayan bir ekranla karşımıza çıkıyor. XR modelimiz ise XS modelimizden ayrı olarak 6,1 inçlik bir ekranla gelmekle birlikte. Eski iPhone cihazlarında bulunan LCD ekranla birlikte geliyor. Diğer modellere göre daha düşük çözünürlükle gelen bu cihazda ise 828 x 1.792 piksel bulunmakta.

Çift Sim Kart Desteği

Bu lansmanda özellikle çift sim kart desteği çok konuşulan özelliklerden bir tanesi oldu lakin bu özellik sadece Çin menşeili ve Çin‘de kullanılacak olan cihazlarda geçerli olacak. Eğer çift sim kart desteği olan bir iPhone modeli kullanmak isterseniz cihazınızı Çin‘den getirip, Türkiye‘de kullanıma açtırmalısınız.

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4, belli ki bu Dünya üzerinde yapılan en teknolojik alet diyebiliriz. Bu cihaz bizi herşeyi ile kontrol ediyor. Tasarımda değişiklik yapan Apple, bu cihazda %30 büyüyen tasarımla birlikte geliyor.

LTPO adı verilen yepyeni bir ekran teknolojisinden yararlanan Apple, çerçeveyi daha dar tutarak ekranı %30 gibi bir oranda genişletebildi. Daha sonrasında ise WatchOS 5, şuana kadar yapılmış en iyi WatchOS’lardan bir tanesi, WatchOS 5’de arayüz arttırımına giden Apple, yeni kordonlar, yeni safir ve seramik seçenekleri ve yenilenen renkler ile civil civil geliyor.

Ayrıca yenilenen donanım özellikleriyle birlikte artık Apple Watch Series 4 daha güçlü bir cihaz halinde geldi. 64Bit çift çekirdekli işlemci bulunan Apple Watch Series 4, eski Watch cihazlara göre 2 kat daha hızlı. Lansmanda tanıtılan bir diğer düşündürücü özellik ise Apple Watch Series 4 üzerinde bulunan elektromanyetik çipler sayesinde EKG’nizi çekebilecek ve hareket sensörleri sayesinde kullanıcı yere düştüğünde ve kalkmadığında acil servise haber veriyor.

Peki Yeni Cihazların Fiyatları Ne Olacak ?

Yeni iPhone’lar belki Amerika vatandaşları için pahalı olmayabilir ama bizler için çok pahalı cihazlar olacak gibi duruyor. XS 64 GB, 999 dolardan satışa sunulacak. XS Max’in giriş fiyatı ise 1.099 dolar. Daha düşük özelliklere sahip XR modelinin 64 GB kapasiteli sürümü de 749 dolar gibi bir fiyatla satılacak. Lakin Türkiye’de hangi fiyatlarla bizlere sunulacak net bir bilgi bulunmamakta.

Apple Watch Series 4‘de ise Türkiye fiyatları şuan için mevcut. Şuanda bütün modeller için ülkemizde Apple Watch Series 4’ü 3.499₺’ye bulabilirsiniz.

Yazı önerilerimize göz atmayı unutmayın!

[irp posts=”28949″ name=”Yurt Dışına Çıkacaklar İçin 10 Önemli Öneri”]

[irp posts=”30776″ name=”iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr ve iOS 12 Duvar Kağıtlarını İndir”]

Tagler
Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap