Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.


Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.
Son haftalarda, bir dizi yeni özellik üzerinde çalışan WhatsApp‘ın 2021 yılında bunları devreye sokması bekleniyor.
En popüler küresel mobil mesajlaşma uygulaması 2 milyar kullanıcı ile WhatsApp olurken, uzun süredir birinciliği elinden bırakmadığı görüldü. İkinci sırada onu Facebook Messenger takip etti.
Türkiye’nin resmi bir temsilci bulundurma şartını tanınan sürede yerine getirmeyen Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL’lik cezalar kesildi.
Messenger’daki bu yeni kaybolma modu; mesaj görüldüğünde veya biri sohbetten ayrıldığında otomatik olarak kaybolan mesajlar göndermenizi sağlıyor.
Yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10’ar milyon lira ceza kesildi.
Facebook’un geçtiğimiz Ağustos ayında test etmeye başladığı ve Messenger ile Instagram’ı bir araya getiren yeni uygulamalar arası mesajlaşma deneyimi, bugün itibariyle Türkiye’deki kullanıcılara da açılıyor.
Kaspersky araştırması, küçük ve orta ölçekli işletmelerde çalışanların en sık eriştiği web hizmetlerini ortaya çıkardı. Bunlar arasında yer alan YouTube, Facebook, Google hizmetleri ve WhatsApp, aynı zamanda kötü niyetli kişiler tarafından kimlik avı için en çok istismar edilenlerin başına geliyor.
Ölüm sonrasında dijital hayatımızdaki izler ne olacak ve kim takip edecek? Siber güvenlik kuruluşu ESET’ten Kıdemli Güvenlik Uzmanı Tony Anscombe, bu rahatsız edici ama düşünülmesi gereken konuya dikkat çekiyor.
Facebook geçtiğimiz günlerde Messenger ve Instagram Direct’i birleştirmişti.