-Reklam-

Günde 30 Dakika Ayırarak LinkedIn’de Kişisel Marka Nasıl Olunur?

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 4 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Dijital iletişim alanında küresel ve yerel birçok markaya danışmanlık yapan ve LinkedIn algoritmaları hakkında profesyonel eğitimler veren Gamze Nurluoğlu, bugün dijital ortamda her iş insanının yönetmesi gerektiği “kişisel marka” konusunda önemli tüyolar paylaşıyor.

İletişim profesyoneli Gamze Nurluoğlu “Algoritmalar aslında büyümeye başlayan bir çocuk gibi. İlgi seviyorlar. İlgilenin, ziyaret edin, onları çok sevin istiyorlar. Bugün, dünyada 710 milyonu aşkın aboneye sahip olan LinkedIn algoritması da tam olarak böyle” diyerek kullanıcılara kişisel marka çalışmaları için temel ve önemli önerilerde bulunuyor:

Linkedin’de konumlanmak, otorite olarak sayılmak ve bir popülerliğe ulaşmak istiyorsanız her gün ilgilenmek zorundasınız. Linkedin’de konumlanmak ve otorite olarak yer almak için önce iyi bir optimizasyona sonra her gün ayıracağınız ortalama 30 dakikaya ihtiyaç var.

Nurluoğlu, kullanıcıların ayıracakları vakitten önce temel iki adımda düzenlemeleri gereken bilgilerin altını çiziyor:

-Reklam-
Ad imageAd image

Adım 1: Önce profilinizi optimize edin. Tüm bilgileri düzenleyin.

Adım 2: Sizin için etkili kişileri belirleyin. Bunlar kim olabilir?

– Profesyonel meslektaşlarınız, iş arkadaşlarınız ve ekip üyeleriniz 

– Sektörünüzün etkili isimleri

– İşletmenizin müşterileri ve ortakları

– Öncelikli kişiler listenizdeki çoğu kişi zaten iyi tanıdığınız kişilerden oluşacaktır.

– Birkaçı ise sizi tanımayan ama tanımak istediğiniz insanlar olacak.

30 Dakikada Linkedin’de Neler Yapmalısınız?

1) Ana Akışınızı Hızlıca Gözden Geçirin!

Ana akış kullanıcılara fayda sağlayan gönderilere ulaşılmasını ve etkileşime geçilmesini sağlayan alandır. Öncelikle ilginizi çeken gönderilere göz atın. İnsanların neler konuştuğunu ve gündemi takip edin. Eğer hoşunuza gitmeyen ve size fayda sağlamayan bir gönderi olursa gönderinin sağ üst köşesine tıklayıp akışımdan kaldır deyin. Akışı verimli tutmak oldukça önemli.

2) İlginizi Çeken Gönderilere 4 Kelimeden Fazla Olacak Şekilde Yorum Yapın

Dijital medyadaki her platform gibi LinkedIn’de de etkileşim çok önemli. Eğer insanlar sizinle etkileşime geçsin istiyorsanız; siz de etkileşime geçmelisiniz. Yorumlar en önemlisi. Ama unutmayın: 4 kelime üzerinde yorum yaptığınızda algoritma bunu daha değerli olarak algılıyor.

3) Sizin İçin Etkili Kişilerin Gönderilerini Kontrol Edin!

İlk adımda bahsedilen, etkili kişiler listesi hazırlayın önerisi burada devreye giriyor. Bu etkili kişilerin gönderileri her zaman ana akışa düşmeyebilir. Bu sebeple etkili kişiler listesindekilere girip yayınlamış oldukları gönderileri kontrol edebilirsiniz. Aynı şekilde ilginizi çeken gönderileri varsa yorum ile etkileşimde kalabilirsiniz.

4) Haftada En Az 1 Kez Algoritma Dostu Gönderi Oluşturun

LinkedIn’de etkileşim ve verim için her gün bir gönderi yerine, haftada ortalama 2 veya 3 gönderi oluşturulması yeterli. Planınızı yapın ve hangi günler gönderi oluşturacağınızı seçin. O günlerde düzenli yayına geçin. Post paylaşırken ilk 3 satıra dikkat edin. LinkedIn algoritmasında, uzun gönderilerde ilk 3 satır göründükten sonra devamında “devamını gör” ile yönlendirme yapılır. Ancak sosyal medyanın hızlı kullanıcıları her şeyi çok detaylı irdelemek yerine, hızlı göz atmaya daha yatkın. Bu sebeple anlatılmak istenen konunun ana mesajları ilk 3 satırda okuyucunun göreceği şekilde belirtilmeli.

Gönderinizi yayınladıktan sonraki ilk 20 dakika içerisinde yukarıdaki maddede bahsedilen etkili kişiler listesi ile de paylaşın ve ilgilerini çekiyorsa yorum yapmalarını rica edin.

Unutmayın, algoritma ilk 20 dakika içerisinde yapılan yorumları daha önemli buluyor. Bu sayede gönderiler daha çok kişinin erişimi için avantaj kazanıyor.

5) Bağlantı İsteklerini Günlük Olarak Kontrol Edin

Bağlantı isteklerini günlük olarak kontrol edip; kabul edileceklerin ağınıza eklenmesi önemli. Haftalarca bekleyen bağlantı istekleri yanlış algı oluşturabilir. O yüzden günlük olarak kontrol edilmeli. Ayrıca bu algoritmada da değerli. Algoritmaya göre günlük olarak yeni bağlantılar kurmuş ve ağınızı geliştirmiş olacaksınız.

Sanal hayatı da tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi ilişki kurmaya hatta doğru terimle bağ kurmaya benzeten Gamze Nurluoğlu işin püf noktasını şöyle tanımlayarak açıklamalarını sonlandırıyor: “Platformda zaman geçirin, insanları tanıyın, kendinizi tanıtın, ön görüler paylaşın, dikkat çekin ve çevrimiçi etkileşim ağınızı yaratın”.

Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap