-Reklam-

Elon Musk’tan verimli olmanın 5 yolu

Hayati
Hayati
Okuma Süresi: 2 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

 Indy100 sitesinin haberine göre Elon Musk şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postada verimliliği arttırmak için tavsiyelerde bulundu.

Musk’un Model 3 elektrik aracı üretiminde gecikmeleri çözebilmek için Tesla fabrikasında uyuduğu yönünde haberler geliyor. E-postada ayrıca Tesla’nın 27.7 vardiyasında çalışarak Haziran ayına kadar haftada 6 bin araba üreteceği de belirtildi.

[irp posts=”11135″ name=”Elon Musk Kimdir ve İlham Veren Sözleri”]

-Reklam-
Ad imageAd image

Otomotiv blogu Jalopnik tarafından elde edilen e-postada Musk’ın çalışanlarına yaptığı 5 öneri şöyle:

1.Çok sık düzenlenen toplantılardan kaçının

Büyük şirketlerde çok sık düzenlenen toplantılar zaman içinde mutlaka daha kötüye gider. Eğer katılımcılara bir değer sağlamadığını düşünüyorsanız büyük toplantılardan kaçının ya da toplantı süresini çok kısa tutun.

Çok acil bir durum olmadığı sürece sık sık toplantıya gitmenize gerek yok.

2.Bir toplantıda işiniz bittiyse çıkın

Eğer artık değer katmadığınızı düşünüyorsanız toplantıdan çıkın ya da tele konferansı bırakın. Gitmek kabalık değil birinin kalmasını ve zamanlarını boşa harcamasına neden olmak kabalıktır.

[irp posts=”18782″ name=”Elon Musk’ın başarı hikayesi”]

3. Kısaltmalar kullanmayın

Tesla CEO’su kısaltmaları sevmez.

Kısaltmalar ya da objeler, yazılım ve işletimler için saçmasapan sözcükler kullanmayın. Genel olarak açıklama gerektirecek herhangi bir şey iletişimi engeller. Tesla’da çalışabilmek için insanların bir terimler sözlüğü ezberlemelerini istemiyoruz.

4.Emir komuta zinciri dahilinde iletişim kurmayı bırakın

İşin yapılması için iletişimin mümkün olan en kısa yoldan ilerlemesi gerekir, ’emir komuta zinciri’nin takip edilmesiyle değil. ‘Emir komuta zinciri’ dahilindeki iletişimi uygulamaya kalkan herhangi bir müdür kendisini başka yerde çalışırken bulur.

5.Sağduyuyu kullanın

Genel olarak kılavuzunuz olarak sağduyuyu seçin. Eğer belirli bir durumda şirket kuralına uymak Dilbert karikatürü gibi saçma görünüyorsa o zaman o kural değişmeli.

[irp posts=”14087″ name=”Elon Musk’tan ilham alınarak yazılan 30 maddelik yapılacak listesi”]

Kaynak: https://www.indy100.com/article/5-ways-to-be-more-productive-according-to-tesla-email-sent-staff-elon-musk-8316661

  • Bitget Raporu: Orta Doğu Kripto Piyasası Yükselişte; Günlük Trader Sayısı Son Yılda Yüzde 166 Arttı
    Dünyanın lider kripto varlık platformu ve Web3 şirketi Bitget’in araştırma kolu Bitget Research, Orta Doğu bölgesinde kripto paraların benimsenmesine ilişkin bir rapor yayınladı. Kapsamlı bir araştırma sonucu hazırlanan rapor,  benimsenme oranını etkileyen temel unsurların yanı sıra bunların kullanıcı davranışı üzerindeki etkilerini de ele alıyor.
  • Deadpool ve Wolverine Filminden Yeni Türkçe Alt Yazılı Resmi Fragman
    Senenin en merakla beklenen filmlerinin başında gelen ‘Deadpool & Wolverine’den yeni fragman ve karakter posterleri paylaşıldı. Marvel Sinematik Evreni’nin en özgün ve sevilen iki kahramanı Deadpool ve Wolverine’in bir araya geldiği film, 26 Temmuz’dan itibaren sinemalarda seyircilerle buluşacak. 
  • Akıllı Telefonlar Sanata Konu Oluyor
    Günümüz ne getirirse bizler toplum olarak onu yaşıyoruz. Bizim yaşadığımız tüm olaylar bir tarih meydana getiriyor ve tarihimizi yaşatmak için çeşitli kayıtların yanı sıra birde tarihi eserlerimiz oluyor.
  • Uzun Vadeli Kripto Yatırımı Nedir?
    Kripto paralara yatırım yapmak, daha doğrusu “doğru yatırım yapmak”, kripto para okuryazarlığı ve doğru bilgi ile daha kolay. Yatırımcıların ve kripto paralara ilgi duyan ve doğru bilgiler edinmesi için içerikler üreten Bybit Learn, uzun vadeli kripto yatırımı yapmanın kurallarını   kullanıcılara sundu. İşte uzun vadeli kripto yatırımı yapmanın A’dan Z’ye kuralları!
  • Gece fotoğrafçılığına dair bilmeniz gereken 6 ipucu
    Gece fotoğrafçılığı, gece manzaralarını, ışıkları ve atmosferi yakalamanın özel bir sanatıdır. Ancak bu tür fotoğrafçılık, gündüz çekimlerine göre bazı özel zorluklar içerir.
  • Güncelleme Yaparken Veri Kaybına Neden Olan 5 Hata!
    Bilgisayar, tablet ve akıllı cep telefonlarında bulunan işletim sistemlerine gelen güncellemelerden dolayı veri kayıpları yaşanabiliyor. Kolay bir adım olarak görülen bu güncellemeler sırasında kullanıcıların değerli verilerini kaybettiğine dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, işletim sistemlerini güncellerken veri kaybına neden olan 5 hataya dikkat çekiyor.

Yazar Hayati
Takip et
Bilgisayarla tanıştığımdan beri hayaleturk.com adlı web sitem ile uğraşıyorum. İlerde animasyon film projelerimi gerçekleştirmek adına çalışmalarımı hızla sürdürüyorum. hayati@hayaleturk.com
Yorum yap