-Reklam-

3D Baskı Teknolojileri Nelerdir?

Hayati
Hayati
Okuma Süresi: 3 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Getting your Trinity Audio player ready...
3D Baskı Nasıl Yapılır? 3D baskı işleminin ilk adımı, hayal edilen bir ürünün ya da tasarımın bilgisayar ortamında 3D modelinin oluşturulmasıdır. Elde edilen 3 boyutlu datanın üretim için uygunluğu kontrol edildikten sonra, 3D baskının hangi alanda kullanılacağı öğrenilir.

3D baskının kullanım alanına göre sertlik, esneklik, mukavemet, ısı dayanımı gibi özellikler göz önünde bulundurularak malzeme seçimi yapılır. Malzeme seçimi, nihai baskının istenilen özelliklere sahip olabilmesi için oldukça önemlidir. Bazı baskı işlemlerinden sonra, istenilen yüzeyin elde edilmesi için ardıl işlemler uygulanabilir.

3D Baskı Nedir?

3D baskı, bilgisayar ortamında oluşturulan 3 boyutlu modelin 3D yazıcılar kullanılarak katman katman üretilmesidir. Günümüzdeki kullanılan 3D printer teknolojileri için birçok farklı malzeme seçeneği geliştirilmiştir. Ayrıca, ihtiyaca göre farklı boyutlarda üretim yapmak da mümkündür. 3D baskı ile geleneksel imalat yöntemlerinin kısıtlamaları ortadan kaldırılır ve birçok farklı geometri 3D baskı ile üretilebilir.

-Reklam-
Ad imageAd image

Günümüzde yaygınlaşan 3D printerlar ile birlikte işlevsel özelliklere sahip 3D modeller de katmanlı imalat ile üretilebilmektedir. 3D baskı teknolojilerinden yararlanmak, ürün geliştirme süreçlerinizin prototip üretimi aşamasında da avantajlı duruma geçmenizi sağlar. Sağladığı birçok faydadan dolayı 3D baskı teknolojileri; havacılık, otomotiv ve savunma sanayii başta olmak üzere pek çok farklı sektörde tercih edilen bir teknoloji haline gelmiştir.

Hızlı Prototipleme İmkanı

3 boyutlu baskı teknolojileri ile geleneksel imalat yöntemleri ile üretimi mümkün olmayan karmaşık geometrili parçalar üretilebilir. Aerodinamiğin oldukça önemli olduğu havacılık sektörü için yenilikçi tasarımlar ile ağırlığı azaltılmış parçalar üretilebilir. Otomotiv sektörü gibi hızlı tasarım süreçleri gerektiren sektörlerde de kısa sürede prototipler üretilebilir.

Maliyet Odaklı Çözüm

Geleneksel imalat yöntemleri, üretimde esnekliğe sahip değildir ve üretime birtakım kısıtlamalar getirir. 3D baskı teknolojileri, üretime esneklik kazandırır. Geleneksel imalat yöntemleri ile üretimi mümkün olmayan karmaşık geometrili tasarımlar, 3D baskı teknolojileri ile üretilebilir.

Kalıp yatırımına ihtiyaç duymayan 3D baskı hizmetleri ile geleneksel yöntemlere kıyasla daha düşük maliyetli bir şekilde üretimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 3D baskının üretim esnekliği sayesinde istediğiniz zaman istediğiniz sayıda parça ürettirebilirsiniz.

3D Baskı Teknolojileri Nelerdir?

Birçok farklı kullanım alanına yönelik birçok farklı 3D baskı teknolojileri vardır. Üretilecek olan 3D modelin kullanım alanları göz önünde bulundurularak teknoloji seçimi yapılır.

FDM, PolyJet, SLS ve Metal Lazer Sinterleme teknolojileri, 3D yazıcı teknolojilerinin bazılarıdır. Birçok farklı üretim süreciniz için ülkemizde 3D baskı hizmeti veren firmaları tercih edebilirsiniz. İş ilerleyişlerinizde problem yaşamak istemiyorsanız, firma seçimi aşamasında profesyonel firmalara yönelmelisiniz.

3D baskı ihtiyaçlarınız için Türkiye’nin 3D baskı hizmeti konusunda öncülerinden olan +90 3B Dijital Fabrika’yı tercih edebilirsiniz. 3D baskı teknolojileri hakkında detaylı bilgi için +90 tarafından hazırlanan 3D baskı hizmeti sayfasını inceleyebilirsiniz.

[irp posts=”34274″ name=”En yüksek radyasyon seviyesine sahip akıllı telefonlar açıklandı”]

Yazar Hayati
Takip et
Bilgisayarla tanıştığımdan beri hayaleturk.com adlı web sitem ile uğraşıyorum. İlerde animasyon film projelerimi gerçekleştirmek adına çalışmalarımı hızla sürdürüyorum. hayati@hayaleturk.com
Yorum yap