-Reklam-

Air Mata Surga -Cennetin Gözyaşları – Film Öneri

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 2 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

İlk bölümde Fisya ile Fikri’nin mutlu evliliklerine şahit oluyoruz. Tüm engellere rağmen evlenmişlerdir.Bu mutlu evliliği bir çocukla taçlandırmak isterler ama Fisya düşük yapar.Bu birkaç kez tekrarlanır ve çocuk sahibi olamazlar. Fikri’yi annesi başka biri ile evlendirmek ister ama Fikri bu duruma karşı çıkar ve eşini sevdiğini söyler.

İlerleyen zamanlarda Fisya’nın sağlık sorunları baş gösterir ve evlilikleri zor zamanlar geçirir. Fisya bazı seçimler yapmak zorunda kalır.Almış olduğu kararlar hem kendi için hem eşi hem de en yakın arkadaşı için zordur.

Bayansanız Fisya’nın erkekseniz Fikri’nin yerine kendinizi koyup izleyince,hayattaki zor seçimlerin insanların yaşamlarını nasıl değiştirdiğini görebilirsiniz. Dram ağırlıklı bir film,bu tarz filmleri sevenlere tavsiye ederim.

Filmdeki ”dal” hikayesi bana gül hikayesini hatırlattı.Hikaye şöyle:

-Reklam-
Ad imageAd image

Bir gün baba ormanın içinde dolaşırken çocuklarına dedi ki..
“Gidin ve gözünüze en iyi gelen “Dalı” bulun..”
İlk çocuk ormana gitti ve bir dal buldu, ama ilerde daha iyi bulurum diyerek devam etti.. Sadece bir hakkı var ama  Değiştiremez..
Devam etti, başka bir dal buldu; ama ilk bulduğu dalın daha güzel olduğunu anladı. Öyle öyle derken ormanın sonuna gelmiş elinde herhangi bir dal olmadan..
Babasına “Baba bir dal almalıydım; ama alamadım” dedi.
Babası ona ” Tabii oğlum, ormanın sonunun nerede biteceğini bilsek ona göre bir dal seçerdik.” dedi. İkinci oğlu geldi; sıradan , normal bir dal bulmuş. Babası neden seçtin bunu, dediğinde “Bunu sevdim, o yüzden seçtim. Bir sürü dal olmasına rağmen bu güzel gözüktü. Basit bir sevgi, yolda gelirken esas sevgiye döndü. Ormandan çıktığımda ise aşık olmuştum.”

Konusu:Akademik danışmanlığını yapan hocası Fikri ile evlenen Fisya’nın mutlu bir evliliği vardır. Fikri’nin annesi bu evliliği onaylamamasına rağmen evlenmişlerdir.Çocuk sahibi olmak isterler ama Fisya çocuğunu düşürür.Bu durum birkaç kez tekrar eder ve çocuk sahibi olamazlar.Ailesi Fikri’yi eşinden ayırmaya çalışsa da Fikri  eşiyle mutludur.Bu mutluluklarına ilerleyen zamanlarda gölge düşer ve evlilikleri zorluklarla imtihan olur.

  • Yapımı : 2015 – Endonezya
  • Tür : Dram , Romantik
  • Süre: 119 Dak.
  • Oyuncular : Richard Kevin, Dewi Sandra, Morgan Oey, Adhitya Putri
  • Imdb: 8.3

Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap