-Reklam-

Yalnızlığı Seven İnsanların 7 Özelliği

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 4 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Kendi başına zaman geçirmeyi seven ve yalnızlıktan korkmayıp yalnız kalmayı tercih eden insanların 7 özelliği…

1. Sadakat onlar için en önemli şeydir.

Buradaki nokta, içine kapanık insanların çok fazla insanla takılmaması. İşte bu yüzden onlar için çok az insan oldukça önemlidir. Zaten hayatına çok az insan alabilen yalnız insanların bir ilişkideki en önemli dayanakları güven ve sadakattir. Bundan dolayı ilişkilerinde çok sadıklardır, mutlu ve tamahkar olmaya değer verirler. Sadakat yalnızlığı seven bir insan için en önemli değerdir. Asla bu konuda taviz vermezler ve onları aldatmanızı veya yalan söylemenizi kesinlikle affetmezler.

-Reklam-
Ad imageAd image

2. Yeni şeyler yapmayı severler.

İnsanlar genellikle yalnızlığı seven kişilerin hayatlarını çok katı bir şekilde yaşamayı seçtiğini ve kendilerini buna mahkum ettiklerini düşünürler. Bu da dolaylı olarak yalnızlığı seven insanların yeni şeyleri sevmediği düşüncesini doğuruyor. Oysa ki, gerçeğin bununla hiç alakası yok. Aksine yalnız insanlar tıpkı dışa dönük insanlar gibi yeni şeyler yapmayı severler.

Ancak diğer insanların aksine yaptığı şeylerde herkesin dikkatini çekmek gibi bir niyetleri olmaz. Hobilerini, zevklerini, eğlencelerini kendilerini mutlu etmek için yerine getirdiklerinden, bunları diğer insanların gözüne sokmak gibi bir dertleri de olmaz. Bu sebeple sosyal medya platformlarına bakıldığında sıkıcı bir hayat sürüyorlarmış gibi görünebilirler ancak bu kesinlikle doğru değildir.

3. Sakin ve kendilerinden eminlerdir.

Bazı insanlar, yalnızlığı seven kişilerin endişeli olduklarından dolayı çok fazla konuşmadıklarını sanarlar. Bir kez daha bu kesinlikle doğru değildir. Bu insanlar aslında çok sakin ve kendine güvenen insanlardır. İstemedikleri için çok fazla konuşmazlar ve diğer insanlarla çok vakit geçirmezler.

4. Yalnızken rahatlardır.

Birçok insan, yalnız insanların mutsuz olduklarını ve yapacak bir şeyleri olmadığı için zamanlarını kendi kendilerine geçirmeyi tercih ettiklerini düşünür. Aslında durum tam tersidir. Bu insanlar mecbur kaldıkları için değil, yalnızlığı sevdikleri için tek takılmaktlar. Böyle bir hayat seçtikleri için pişman değiller çünkü böyle olmak onlara keyif vermekte. Zamanlarını kendilerini geliştirmeye harcayan bu insanların yapacak daha iyi bir iş bulamadıkları için yalnızlığı seçtiğini düşünmek yersizdir.

5. Zamana değer verirler.

Yalnız vakit geçiren insanlar zamanın değerini iyi bilirler ve işte tam da bu yüzden zamanlarını yalnız veya 1-2 kişi ile geçirirler. Ancak kendilerine bir şeyler katan ve iç görüsü yüksek bir arkadaş bulduklarında onunlada vakit geçirip, sohbet edip, yeni şeyler öğrenmekten hoşlanırlar. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bu kişiler yapayalnız değillerdir, sadece çok az kişiyle arkadaşlık kurarlar ve bu kişiler genellikle kendini geliştirmiş, bilgili ve iç dünyası gelişmiş kişilerdir.

6. Kişisel alan anlayışları güçlüdür.

Evet, içine kapanık insanların neyin kişisel neyin ortak olduğu konusunda titizlik gösterirler. Kimsenin kendi özel sahalarına girmesine izin vermezler. Özel hayatları hakkında gereksiz konuşmazlar ve diğer insanların özel hayatı hakkında çok konuşan insanlardan haz etmezler. Hangi durumda olursa olsunlar ‘’özel’’ ve ‘’genel’’ şeylerin arasındaki ayrımın daima iyi yaparlar. Bu sebeple yalnızlığı seven insanlar çok büyük çoğunlukla ahlaki anlayışı yüksek insanlardan oluşur.

7. Aslında arkadaşları vardır ancak sayısını bilerek az tutarlar.

Yalnız insanların, büyük bir çoğunluğu aslında, her zaman arayabilecekleri ve sohbet edebilecekleri arkadaşlara sahiptirler. Ancak diğer insanlardan farklı olarak bu kişilerin sayısı genelde 2’yi geçmez ve her zaman onlarla vakit geçirmek gibi bir dertleri yoktur.Çünkü bu insanlar yapay ve yüzeysel dostluklara tamah etmezler, onlar için 1 kişiyle kuracakları samimi dostluk, 10 kişiyle yüzeysel olarak kuracakları yapay dostluktan kat kat daha önemlidir ve dostluklarında, karşılarındaki kişinin zeki ve içten olmasına önem verirler. Gereksiz alınan veya fikir alışverişi yapamadıkları kimselerle dost olamazlar.

Kaynak:Filoji.com

Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap