-Reklam-

Spotify uygulaması sesli komut ile açılabilecek

Hayati
Hayati
Okuma Süresi: 1 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Getting your Trinity Audio player ready...

Popüler müzik uygulaması Spotify, ‘Hey Spotify’ sesli komutu ile uygulamayı anında çalıştırma özelliğini bazı kullanıcılar için hizmete sunduğunu duyurdu.

İsveç merkezli çevrim içi müzik ve podcast platformu olarak hizmet veren Spotify, yeni özelliğini paylaştı.

Uygulamaya dahil edilen özelliğe göre, ‘Hey Spotify’ sesli komutu ile aplikasyonu telefonlarda ve tabletlerde aktif hale getirmek mümkün olacak. Bu özellik, cihaza dokunmadan istenen şarkının ya da podcastin dinlenebilmesini de sağlayacak.

Şu an için kısıtlı bir kullanıcı kitlesinin hizmetine sunulan özelliğin, tüm kullanıcılar için ne zaman aktifleştirileceği ise bilinmiyor. Aylık 345 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan Spotify’ın, 155 milyon ücretli abonesi bulunuyor.

-Reklam-
Ad imageAd image
  • 2024 Nisan ayının en çok dikkat çeken PC oyunları
    Getting your Trinity Audio player ready… Çoğunlukla büyük firmaların, büyük oyunlarının ilgi çektiği oyun dünyasında aslında her ay, birbirinden iyi ‘nispeten küçük’ oyunlar da piyasaya sürülüyor.
  • Projeksiyon Makinesini Kim İcat Etti?
    Projeksiyon makinesinin icadı, bir dizi mühendis ve mucitin katkılarıyla ortaya çıktı. İlk projeksiyon cihazları, 17. yüzyılda ışık üzerine çalışan farklı cihazlar geliştiren Christian Huygens tarafından Güney Hollanda’da geliştirildi. Bu erken projeksiyon cihazları, ışığın bir kaynaktan geçirilerek görüntünün büyük bir ekrana yansıtılmasını sağlayan temel prensipleri içeriyordu.
  • Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yükseltildi
    Getting your Trinity Audio player ready… Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sağlayan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti, 1 Temmuz 2024’ten itibaren 750 liradan 1500 liraya çıkarıldı.
  • 7 Soruda Uyku Apnesi Testi!
    Getting your Trinity Audio player ready… Uykuda onlarca hatta yüzlerce kez nefesin durması veya azalması ile hayatı tehdit eden bir hastalık olan uyku apnesi, tüm yaş gruplarında görülmekle birlikte erkeklerde 40 yaş sonrası, kadınlarda ise menopoz sonrası sık görülüyor.
  • IOS 18 Hakkında Bilmeniz Gerekenler
    Getting your Trinity Audio player ready… Apple kullanıcılarının kullandığı işletim sistemi olan IOS, mobil dünyasında devrim yaratmaya devam ediyor ve en sonuncusu olan iOS 18 ile kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunuyor.
  • Sübliminal Mesajlar Beynimizi Nasıl Ele Geçiriyor?
    Varlığını derinlerimize gizlemiş, gözlerimizin ve kulaklarımızın algı sınırlarının ötesinde bir yerde bulunan objeler, bir hayalet gibi, objenin içine gizlenmiş ve biz farkında olmadan zihnimize sızıyor. Sesleri, renkleri veya dokuları ile doğrudan algılayamayız, bilinçaltımız onun varlığını sezinler.

Yazar Hayati
Takip et
Bilgisayarla tanıştığımdan beri hayaleturk.com adlı web sitem ile uğraşıyorum. İlerde animasyon film projelerimi gerçekleştirmek adına çalışmalarımı hızla sürdürüyorum. hayati@hayaleturk.com
Yorum yap