-Reklam-

Ruhumuzun En Sıra Dışı Halini Yansıttığımız Mimariler

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 2 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Sanat, ruhumuzdaki dalgaların kıyıya vurmasıdır… Bazen sakin ve durgun, bazen de gürültülü ve coşkulu olur. İşte ‘sanatçı ruhlu insanlar’ da bu kıyıya vuran duygularla yeteneklerini birleştirerek ortaya birbirinden güzel eserler çıkarıyor.

Bir an kulağa çok hoş gelen nameler duyuyoruz, ya da öyle bir an geliyor şiirler okuyoruz. Herkes matematik çözmemizi beklerken biz resimler yapıyoruz. Belki kimse görmeden ya da herkese karşı dans ediyoruz. Gülmekten öldüren taklitler yapabiliyoruz. Bir bakıyoruz sanatımız mesleğimizle birleşmiş, harikalar yaratıyoruz. Sizlerle göze hitap eden ve akıllarda soru işareti bırakarak ünlem etkisi yaratan birkaç mimari paylaşmak istedik. Farklı ülkelerde, değişik hikayeye sahip olan bu binalar ve heykeller oldukça sıra dışı. Bakalım mimarların, mühendislerin ruhundaki dalgalar kıyıya nasıl vurmuş.

İŞTE,  SİZLER İÇİN SAYISI BELİRSİZ MİMARİDEN DERLEDİĞİM BİRKAÇ YAPI.

-Reklam-
Ad imageAd image

KARABÜK- KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ

Hayırsever iş adamı Kamil GÜLEÇ tarafından eğitime % 100 destek kapsamında yaptırılmıştır. 4000 m² olan Merkez Kamil Güleç Kütüphane Binası  iklimlendirilmiş çalışma ve araştırma alanlarının yanı sıra peyzajlı yeşil alanlar ve sanat galerisi ile rafa dizilmiş kitapları gösteren dikkat çekici bir mimariye sahiptir.

ÇİN-DİKEY ORMAN

Çin hava kirliliğine karşı ‘’Ulusal Kırmızı Alarm’’ verilen bölgelerde dikey orman şeklinde binalar tasarlıyor. Bu proje Asya’da ilk dikey orman projesi.

KARMA HEYKELİ

ABD- KARMA HEYKELİ

New York’ta bulunan bu heykelin yüksekliği sadece 7 metre ama algılarımızı ve hayal gücümüzü derinden etkiliyor.

LAST SUPPER

ABD-LAST SUPPER

Heykel Rhyolite adlı hayalet kasabada bulunuyor ve geceleri özel ışıklarla aydınlatılıyor. Leonardo Da Vinci ‘Son Akşam Yemeği’ eserini akıllara getiriyor. Ama ışıklandırma açıldığında oldukça ürkütücü olduğu doğru.

FEATURES OF GRAVİTY FOR THE ELEPHANT

FRANSA- FEATURES OF GRAVİTY FOR THE ELEPHANT

Paris’teki Fontainebleau Kalesi’nde bulunan heykelde filin yerçekimi özelliğine vurgu yapılıyor. Bir filin zeminden 18 bin kilometre yükseklikte kendi bacasında dengede durabileceği teorisi üzerinde durulmuş.

Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap