NASA görüntüleri paylaştı: Ay’a çarpan roket dev krater oluşturdu

Hayati
Hayati
Okuma Süresi: 1 dk

NASA, Ay’a çarpan roketin yarattığı dev kraterin görüntüsünü yayımladı. Ay’a çarpan cismin yaklaşık 4 ton ağırlığında olduğu ve çarpmadan önce saatte 9 bin 173 kilometre hızla ilerlediği kaydedildi. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 4 Mart’ta bir roketinAy’a çarpması sonucu oluşan devkrater görüntüsünü paylaştı.

NASA’nın robotik uzay aracı Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) tarafından 25 Mayıs’ta kaydedilen görüntülerde, roketin Ay’a çarpması sonucu dev krater oluştuğu gözlendi.Kraterin, Ay’ın uzak tarafında, batı bölgesindeki Hertzsprung kraterinin yakınında ve yaklaşık 28 metre çapında olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bilim insanları, söz konusu dev kraterin doğu ve batı olarak 2’ye ayrıldığını ifade ederken, NASA, Ay’a çarpan roketin halen belirsizliğini koruduğunu ifade etti.Arizona Eyalet Üniversitesi’nden Mark Robinson, Ay’a çarpan cismin yaklaşık 4 ton ağırlığında olduğunu ve çarpmadan önce saatte 9 bin 173 kilometre hızla ilerlediğini kaydetti.

Robinson, çift krater gözlenmesine ilişkin, roketin iki ucunda büyük kütleler olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Yazar Hayati
Takip et
Bilgisayarla tanıştığımdan beri hayaleturk.com adlı web sitem ile uğraşıyorum. İlerde animasyon film projelerimi gerçekleştirmek adına çalışmalarımı hızla sürdürüyorum. hayati@hayaleturk.com