-Reklam-

Twitter’a rakip sosyal medya platformu Threads kullanıma açıldı

Hayati
Hayati
Okuma Süresi: 3 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Getting your Trinity Audio player ready...

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Twitter’a rakip yeni sosyal medya platformu Threads’i kullanıma sundu.

Meta’dan yapılan açıklamada, Threads’in metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama olduğu bildirildi.

Açıklamada, yeni platforma kullanıcıların Instagram hesapları aracılığıyla giriş yapabileceği ifade edildi.

Yeni platformda karakter sınırının 500 olduğu belirtilen açıklamada, bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakika uzunluğunda videoların da paylaşılabileceği kaydedildi.

-Reklam-
Ad imageAd image

Açıklamada, Threads’in iOS ve Android için 100’den fazla ülkede kullanıma sunulduğu ve bu ülkelerde uygulamanın App Store ve Google Play Store’dan indirebileceği bildirildi.

İlk 4 saatte 5 milyonun üzerinde kişi kaydoldu

Meta’nın Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, resmi Threads hesabından yaptığı ilk paylaşımda “Haydi bunu yapalım. Threads’e hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

Threads’in vizyonunun sohbet için açık ve samimi bir kamusal alan yaratmak olduğunu belirten Zuckerberg, Instagram’ın en iyi yaptığı şeyi almayı, metinler, fikirler ve insanların akıllarından geçenleri tartışma etrafında yeni bir deneyim yaratmayı umduklarını kaydetti.

Zuckerberg, “Threads, ilk 4 saatte 5 milyon üyeyi geçti” bilgisini paylaştı.

Zuckerberg’den 11 yıl sonra ilk tweet

Zuckerberg ayrıca, 11 yıl sonra ilk defa Tweet atarak, Threads açıldıktan sonra Twitter’da ‘karşılıklı olarak birbirini gösteren iki örümcek adam’ fotoğrafı paylaştı.

Threads’in Twitter’la Benzerlikleri Neler?

1. Threads, rakibi olan Twitter’la aynı mantıkla çalışıyor ve hem tasarım hem de uygulama yöntemi olarak Twitter model alınarak üretildi.

2. Fikirlerinizi metin üzerinden dile getirebiliyor, yazı zincirleri oluşturabiliyor ve herkese açık sohbetlere katılabiliyorsunuz.

3. Takip ettiğiniz bir kişi veya hesabın paylaşımını beğenip, yorum yapıp, kendi akışınızda paylaşabiliyorsunuz.

4. Tıpkı Twitter gibi video, fotoğraf ve link’ler ekleyebiliyorsunuz.

5. Twitter’da “tweet atmak” olarak adlandırılan yazı paylaşma işlemine ise burada “threads atmak” deniyor. Twitter’da bir başkasının tweet’ini paylaşmaya “retweets” denirken; Threads’te buna “reposts” deniyor.

Threads’in Twitter’dan Farkları Nedir?

1. Threads, Twitter’dan farklı olarak bağımsız bir platform değil; Instagram’la paralel olarak kullanabiliyorsunuz. Instagram üzerinden, aynı kullanıcı adınızla hızlıca Threads hesabınızı açabiliyorsunuz. Ayrıca kendinizin veya bir başkasının Threads post’unu doğrudan Instagram story’nizde paylaşabiliyorsunuz. Threads uygulamasını açtığınızda Instagram’da takip ettiğiniz kişileri tek bir tuşla takip edebiliyor, kitlenizi iki farklı platform arasında kolaylıkla taşıyabiliyorsunuz.

2. Aynı zamanda Threads, paylaşımlarınızı Twitter’a da yönlendirmenize izin veriyor. Böylece rakip platformda da görünürlük elde ediyor.

3. Twitter’ın yeni getirdiği günlük tweet okuma sınırlamasının aksine, Threads’te böyle bir sınırlandırma yok.

4. Threads’te, Twitter’daki 280 karakter sınırından farklı olarak paylaşımlar, 500 karakter uzunluğa kadar ulaşabiliyor. Ayrıca Twitter’daki maksimum 2 dakika 20 saniyelik video süresinin aksine Threads’te, 5 dakika uzunluğa kadar video yüklenebiliyor.

5. Twitter, 250 milyondan fazla bir kullanıcı tabanına sahipken, Instagram’ın 2 milyar kullanıcısı olduğu bildiriliyor. Instagram’ın popülerliği nedeniyle pek çok kullanıcısının Threads açması bekleniyor. Bu da özellikle son dönemde topladığı negatif eleştirilerin de etkisiyle Twitter’ın tamamen yok olma riskine sahip olduğu anlamına geliyor.

Yazar Hayati
Takip et
Bilgisayarla tanıştığımdan beri hayaleturk.com adlı web sitem ile uğraşıyorum. İlerde animasyon film projelerimi gerçekleştirmek adına çalışmalarımı hızla sürdürüyorum. hayati@hayaleturk.com