-Reklam-

2018 Dünya Mobil Kongresi’nin en iyisi ödülü MediaTek Helio P60’a gitti

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 2 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

2018 WMC yani Dünya Mobil Kongresi’nin en iyisi ödülü Dünya çapında tanınan ve işlemcileri ile ünlü olan MediaTek’e gitti. MediaTek Helio P60, ileri düzey Yapay Zeka deneyimi, yüksek fotoğraf kalitesi, gelişmiş işlemci gücü ve yüksek enerji verimliliği sunuyor; orta segment akıllı telefonların, yüksek fiyat etiketli cihazları kıskandıracak özelliklerle donatılmasını mümkün kılıyor.


Dünyanın önde gelen işlemci geliştiricisi MediaTek, Barselona’da gerçekleştirilen Dünya Mobil Kongresi’nde, merakla beklenen yeni yonga seti Helio P60’ı tanıttı. MediaTek Helio P60 yonga seti, uyumlu, Yapay Zeka işlemci birimini (mobil APU) ve MediaTek’in NeuroPilot Yapay Zeka teknolojilerini birleştiren ilk işlemci platformu özelliği taşıyor.

Akıllı telefon üreticileri, MediaTek Helio P60’ın sağladığı üstün performans ve enerji dengesiyle, tüketicilerine daha zeki, daha becerikli ve daha güvenilir orta segment cihazlar sunabilecekler.

-Reklam-
Ad imageAd image

Arm Cortex A73 ve A53 işlemcileri birlikte kullanan yeni yonga seti, şirketin önceki modelleri Helio P23 ve Helio P30’a göre hem merkezi işlemci hem de grafik işlemci performansında yüzde 70 oranında artış sağlıyor. Yeni 12nm FinFET teknolojisi kullanılarak geliştirilen MediaTek Helio P60, yüksek enerji verimliliği sayesinde daha uzun batarya ömrü sunuyor.

Şirketin teknolojik inovasyon gücüne atıfta bulunan MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdürü TL Lee, “Bu gücümüzle geliştirdiğimiz yeni MediaTek Helio P60, tüketicilerin akıllı telefonlardan beklentilerini tümüyle yeniden tanımlayacak” dedi. Lee, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek kapasiteli yonga gücünü, Yapay Zeka uygulamaları için özel olarak geliştirilmiş bir işlemciyle birlikte sunan MediaTek Helio P60 yonga seti, derin öğrenme destekli yüz tanıma, nesne ve ortam tanımlama, daha akıcı oyunlar ve daha güçlü kamera deneyimi anlamına geliyor. Yeni işlemcimiz, tüketicilerin bu üst düzey özelliklere sahip mobil cihazlara, yüksek fiyat ödemek zorunda kalmadan sahip olmasını sağlayacak.

Tagler
Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap