-Reklam-

Suudi Arabistan’da kadınlar artık yalnız seyahat edebilecek

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 1 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Suudi Arabistan, son zamanda kendisinin rejimlerini çok farklı kılan kararlar vermesine karşın, bu durum bizim gibi Cumhuriyetle yönetilen ülke insanlarını sevindiriyor.


Hepimiz biliyoruz ki son zamanlarda Suudi Arabistan’da kadınlara bir takım haklar veriliyor, ki gerçekten verilmelidir. Kadınlar, bazen anneniz, bazen kardeşiniz, bazen çalışma arkadaşınız olabilir, bazense yoldan geçen bir hanımefendi, nedir bu nefret, şiddet efendiler!

Kadınlar 12.01.2018 tarihinden itibaren de

Konumuza dönecek olursak eğer, kadınlara son zamanda Suudi Arabistan’da, araba kullanma gibi verilen haklara iki yenisi daha eklendi, artık kadınlar yanlız, spor müsabakalarını izleyebilecekler ve yalnız, seyahat edebilecek, ama bi şart daha var sadece 25 yaşından büyük olan kadınlar yalnız seyahat edebilecek.

-Reklam-
Ad imageAd image

Neden?, diye sormaz mı insan, kadın 18’inde evlenebilir, çocuk doğurabilir, anne olabilir, çocuğuna bakabilir, evi temizler, yemek yapar,  “kocasına hizmet eder” ki kocaya hizmet etme kelimesinin doğru olduğunu düşünmüyorum, ama tek başına seyahat edemez. Garip.

Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap