-Reklam-

İşte Netflix kullanıcılarının “ilk aşk”ları

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 2 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Getting your Trinity Audio player ready...

Dünyada milyonlarca kişinin dizi, film seyretmek için tercih ettiği Netflix, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü unutmadı. Yaptığı araştırma ile takipçilerinin dizi maratonuna başlarken yaptıkları seçimleri ortaya koydu.

14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle Netflix kullanıcılarının “ilk aşk”larını, yani Netflix’teki ilk dizi maratonlarını hatırlamalarını istedik ve gördük ki Türkiye’deki pek çok Netflix kullanıcısı “ilk seferi”ni Pablo Escobar ile yaşamış. Netflix’in Sevgililer Günü araştırmasına göre izleyicilerin çoğu ilk dizi maratonlarını “ağır abiler”le yapmayı tercih etmiş. İlk dizi maratonu listesinde Narcos başı çekerken, sıralamanın başlarında Breaking Bad ve Vikings de yer alıyor.


Ayrıca Black Mirror ve Stranger Things gibi izleyicide bağımlılık yaratan dizilerin yanı sıra 13 Reasons Why ve Rick and Morty gibi sınırları zorlayan diziler ilk 10’da kendine yer buluyor. Tam sıralama şöyle:

-Reklam-
Ad imageAd image

Türkiye’deki izleyicilerin Netflix’teki ilk dizi maratonları:

1. Narcos
2. Stranger Things
3. Breaking Bad
4. Vikings
5. 13 Reasons Why


1. The 100
2. House of Cards
3. Black Mirror
4. Rick and Morty
5. Marvel’s Iron Fist

Dünya genelinde izleyicilerin Netflix’teki ilk dizi maratonları:

1. Breaking Bad
2. Orange is the New Black
3. The Walking Dead
4. Stranger Things
5. Narcos


1. House of Cards
2. Prison Break
3. 13 Reasons Why
4. Grey’s Anatomy
5. American Horror Story

İlk aşk – ilk dizi maratonuyla ilgili araştırmadan çıkan diğer bilgiler ise şöyle:

Netflix’te ilk dizi maratonu ortalama üç gün sürüyor. En az bir yıldır Netflix üyesi olanların yüzde 90’ından fazlası, en az bir kere dizi maratonu yaptı ve bunların yüzde 94’ü ilk yılda bu zevki tattı. İlk aşklar unutulmaz olduğundan, üyelerin yüzde 34’ü, ilk defa maraton halinde izledikleri diziyi daha sonra tekrar seyretti.

Bununla birlikte Netflix araştırması, ilk dizi maratonuna başlama süresinin her geçen yıl kısaldığını gösteriyor. 2012’de Netflix kullanıcılarının büyük bölümü üye olduktan sonraki 20 günde maraton yaparken, bu süre 2017 yılında üç güne indi.


Peki siz Netflix’teki ilk dizi maratonunuzla ilgili ne hatırlıyorsunuz?

İlk dizi maratonunuzu hatırlamıyorsanız, Netflix’te Hesabım sayfasına gidin. İzleme Etkinliği’ne tıklayın ve en aşağı inin. Daha önce izleme geçmişinizi silmediyseniz ilk dizi maratonunuzun hangisi olduğunu görebilirsiniz.

  • 7 Soruda Uyku Apnesi Testi!
    Getting your Trinity Audio player ready… Uykuda onlarca hatta yüzlerce kez nefesin durması veya azalması ile hayatı tehdit eden bir hastalık olan uyku apnesi, tüm yaş gruplarında görülmekle birlikte erkeklerde 40 yaş sonrası, kadınlarda ise menopoz sonrası sık görülüyor.
  • IOS 18 Hakkında Bilmeniz Gerekenler
    Getting your Trinity Audio player ready… Apple kullanıcılarının kullandığı işletim sistemi olan IOS, mobil dünyasında devrim yaratmaya devam ediyor ve en sonuncusu olan iOS 18 ile kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunuyor.
  • Sübliminal Mesajlar Beynimizi Nasıl Ele Geçiriyor?
    Varlığını derinlerimize gizlemiş, gözlerimizin ve kulaklarımızın algı sınırlarının ötesinde bir yerde bulunan objeler, bir hayalet gibi, objenin içine gizlenmiş ve biz farkında olmadan zihnimize sızıyor. Sesleri, renkleri veya dokuları ile doğrudan algılayamayız, bilinçaltımız onun varlığını sezinler.
  • En İyi Kişisel Gelişim ve Psikoloji Podcast Önerileri
    Getting your Trinity Audio player ready… Podcast son yıllarda oldukça popüler hale gelmiş en iyi eğitim yayınlarından biridir. Sağladığı pratiktik ve faydalar ile birçok kişinin favorisi hale gelmiştir.
  • Dünya Ekonomik Forumu, Gates Vakfı ve IMF’nin katılımı ile Suudi Arabistan’da başladı
    Getting your Trinity Audio player ready… Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve 2 gün sürecek Dünya Ekonomik Forumu başladı. Forumun gündeminde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başlattığı saldırılar bulunuyor.
  • Ruhumuzun En Sıra Dışı Halini Yansıttığımız Mimariler
    Getting your Trinity Audio player ready… Sanat, ruhumuzdaki dalgaların kıyıya vurmasıdır… Bazen sakin ve durgun, bazen de gürültülü ve coşkulu olur. İşte ‘sanatçı ruhlu insanlar’ da bu kıyıya vuran duygularla yeteneklerini birleştirerek ortaya birbirinden güzel eserler çıkarıyor.

Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap