-Reklam-

2018’in Kitap, Film, Dizi ve Oyun Konusunda Enleri

Furkan
Furkan
Okuma Süresi: 3 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Getting your Trinity Audio player ready...
Bir seneyi daha geride bırakmaya çok az kalmışken birkaç dal ile ilgili ‘’yılın enleri’’ ni sizlerle paylaşmak istedim

2018 yılına başladığım zaman çok ilginç bir sene olacağı hissine kapılmıştım ve öylede oldu. Başta kendim olmak üzere birçok kişiden duyduğum şey şuydu  ‘’ 2018 yılı bir bitmedi! Ne kadar değişik bir yıldı böyle?!’’

Aslında farkında olmadan her yıl için aynı cümleleri kuruyoruz. Kimi bu sene için bu cümleyi kurarken kimide başka bir sene için çoktan bunları söylemiş olabiliyor. Çünkü hayatlarımızın akışları faklı iniş çıkışlarla dolu. Kimi neyin beklediğini bilmiyoruz, sürprizler acı ya da tatlı olabiliyor. Acılar bize olgunluk ve tecrübe katarken tatlı sürprizlerde mutlu ediyor.

Hızlı, yoğun, karışık yaşadığımız bu 2018 yılının ‘en iyi film,kitap,yabancı dizi ve oyun’unu paylaşalım. Bakalım hayatlarımıza renk katmış ve bizi dinlendirerek başka dünyalara taşımış olan bu eserler neler;

-Reklam-
Ad imageAd image

2018’in En İyi Kitabı : Bir At Bara Girmiş

Yarım kalan öyküler, söylenmeyen sözler, beklenmedik darbeler… Kitapları otuzu aşkın dilde okunan büyük yazar David Grossman, ustaca kurguladığı bu çarpıcı metinde son sayfasına değin soluk kesen bir öykü anlatıyor ve okurunu, sahnesinde tuhaf bir adamın, Dovaleh G.’nin dikildiği komedi kulübünün kapılarından içeriye sokuyor. Dovaleh G., parlak spotların altında, onu meraklı gözlerle izleyen seyircinin karşısında hayatını temize çekiyor ve adeta bir psikiyatrın koltuğunda uzanmışçasına geçmişin loş dehlizlerine dalıyor. Ters köşelerle dolu bir gösteri bu; sahnedeki adam kendi hikayesini anlatıyor ve bu hikayede espriler, seyircinin suratında birer yumruk gibi, birer tokat gibi patlıyor.

Man Booker Uluslararası, Ödülü’ne layık görülen ve samimi, doğrudan anlatımıyla büyük övgü toplayan Bir At Bara Girmiş, herkesin derdinin kendine olduğu, her koyunun kendi bacağından asıldığı dünyada onca yalnızlığa rağmen görülmeye, duyulmaya, anımsanmaya duyulan ihtiyacın ve kahkaha ile gözyaşları arasındaki bir arpa boyu mesafenin romanı.

Soru su: Var olmak, bütün olmak için yeterli mi?

2018’in En İyi Filmi : Avengers:Sonsuzluk Savaşı ıMDb-8.8

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Marvel Comics’ in aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanmış, Bilim Kurgu-Fantastik-Aksiyon-Macera filmidir. Marvel’ın en karizmatik süper kahramanları yeni maceralarında bir kez daha bir araya geliyor. Güçlü ekip bu kez korkunç titan Thanos’a karşı savaşacaklar.

LaCasadePapel 3 sezon ne zaman - hayaleturk

2018’in En Çok İzlenen Yabancı Dizisi : La Casa De Papel ıMDb-8.7

Kısa sürede çok büyük sükse yapan dizinin konusu bir suç dehası profesörün seçtiği sekiz hırsızı ustalıkla 5 ay sürede eğitmesiyle başlar.  Polisi  ustalıkla yönlendirir şekilde düzenlediği soygun  İspanya Kraliyet Darphanesi’nde geçer. Soygunda rehinelerle birlikte hırsızların kendilerini kilitlemesi olayları başlatır ve ilginç şekilde son bulur.

2018’in En İyi Oyunu : God of War

2019 senesinde harika film, kitap ve dizilerde buluşarak, farklı adreslerde,  değişik hayatlar yaşarken ortak hayallere kapılmak dileğiyle…

Yazar Furkan
Takip et
💻 hayaleturk.com'un 👻 joker oyuncusu
Yorum yap