Ebeveynlerin kitap seçiminde çocuklarının fikirlerini sormaları ve kitaplıklarına onların istediği kitapları koymaları büyük önem taşıyor.


Ebeveynlerin kitap seçiminde çocuklarının fikirlerini sormaları ve kitaplıklarına onların istediği kitapları koymaları büyük önem taşıyor.
Konuk yazarımız, Umutcan Bozkurt – Dijital İçerik Üreticisi
“Turizm” ve “Sanat” kavramlarının ortak noktası, ikisinin temelinde de deneyimin yatıyor olmasıdır. Bu kitabın amacı da turizm ve sanat arasındaki bu ilişkiyi irdeleyerek okurlara keşfedecek yeni dünyaların kapısını açmaktır.
Türkiye’nin on beş şehrinin mutfak hikâyelerinin anlatıldığı “Hikâyeleriyle Türk Mutfağı” kitabı, Yeditepe Üniversitesi Yayınevi’nden çıktı
Unutkanlık çağımızın en büyük sorunlarından birisidir. Alzheimer hastalığı ise unutkanlıkla başlayan giderek yaygınlaşan, yakın gelecekte en büyük sağlık problemi haline gelmeye aday bir hastalıktır. Bu alanda çalışan hekim sayısı maalesef ki Türkiye’de çok azdır. Bilgi eksikliği aşikardır.
Türkiye’de çocuk kütüphaneleri dâhil toplam halk kütüphanesi sayısı bin 182 olurken,kitap sayısı 20 milyon 742 bin 540 olarak saptandı.
Eğitimci Yazar Coşkun Bulut’un kaleme aldığı, pandeminin dünyada yeni başladığı günlerde yazılan; uzaktan eğitim, sosyal mesafeyi sağlayan bekçi robotlar gibi uygulamalarını çok sonradan yaşayarak gördüğümüz birçok tevafuk örneği içeren kitabı “2040” Haziran ayı itibariyle raflarda yerini aldı.
Gerçekçi olalım … İnsanlığın bundan sonraki mücadelesi bağışıklık sistemi ve enfeksiyon ajanları arasında. Covid-19 antiviral ilaç bulunamıyor, aşı tedavisi için zaman gerekmesi ve geliştirilemez.
Sence tasarım nedir? Bir giysi tasarlamak mı? Yoksa bir arayüz mü? Kitabın ilk sayfasına, “Daha iyisini yapmak için çabalıyorsan sen bir tasarımcısın.” önermesiyle başlayan SHERPA Blog, “Bizce, her şey tasarım.” dedi.