-Reklam-

Kaspersky Lab uyarıyor, Mobil cihazlarında parola kullanın!

Hayati
Hayati
Okuma Süresi: 3 dk


ABONE OLGoogle News Hayaleturk

Getting your Trinity Audio player ready...

Türkiye’de kullanıcıların neredeyse yarısı (%46) mobil cihazlarını koruma altına almıyor ve yalnızca %22’si hırsızlığa karşı çözümler kullanıyor. Bir akıllı telefon çalan hırsızlar bu sayede umduklarından daha fazlasına sahip olabiliyor. İnsanların cihazlarını ve bunların içindeki miktarı sürekli artan değerli verileri herkesin ulaşabileceği şekilde bıraktığını tespit eden Kaspersky Lab, bu önemli konuya dikkat çekiyor.

Günümüzde çoğu insan internetteki işlerini halletmek için mobil cihazlarını kullanıyor. Bu nedenle, bu cihazları çaldırmak eskisine göre potansiyel olarak çok daha zararlı ve sinir bozucu olabiliyor. Örneğin, 2017’de Türkiye’de kullanıcıların %78’i akıllı telefonundan düzenli olarak internete bağlanıyor (2016’da bu oran %75). İnternet için düzenli olarak tablet kullananların oranı ise %29’a ulaşıyor.

[irp posts=”28566″ name=”Her yerde aynı parolayı kullanmayın!”]

-Reklam-
Ad imageAd image

İnternet erişimi için sıkça kullanılan bu cihazlarda birçok farklı değerli veri saklanıyor ve bu veriler başka yerlere gönderiliyor. Örneğin, Türkiye’de akıllı telefonunu internet bankacılığı için kullananların oranı %57. İnternet bankacılığı ile değerli finansal bilgilere erişim sağlanıyor. Türkiye’de ayrıca kullanıcıların %69’u akıllı telefonunu kişisel e-posta hesaplarına erişim, yine %69’luk bir kesim de sosyal medya faaliyetleri için kullanıyor. Bunların her ikisi de çok fazla hassas veri içeren faaliyetler.

Mobil cihazlarında bu kadar fazla değerli veri taşıyor olmak insanların dikkatli olmasını sağlamıyor. Türkiye’de kullanıcıların %54’ü mobil cihazlarını parolayla koruyor. İzinsiz erişimi önlemek için dosya ve klasörlerini şifreleyenlerin oranı ise yalnızca %14. Bu cihazlar kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde, kişisel hesaplardan fotoğraflara, mesajlara ve hatta finansal bilgilere kadar birçok veri başkalarının kullanımına sunulmuş oluyor.

[irp posts=”25895″ name=”Akıllı Telefonları Hedef Alan 5 Güvenlik Tehdidi”]

Parola korumalı cihazları kaybetmek bile ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin, Türkiye’de kullanıcıların %49’u verilerini yedekliyor ve %46’sı mobil cihazlarındaki hırsızlığa karşı özellikleri kullanıyor. Bu da cihazlarını kaybedenlerin kendi kişisel bilgilerine ve hesaplarına erişmekte zorlanacağı anlamına geliyor.

Kaspersky Lab Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Dmitry Aleshin konu hakkında şunları söylüyor: “İnternete bağlanabilen cihazlarımızı çok seviyoruz çünkü bize istediğimiz yerde ve anda önemli bilgilere erişme imkanı sunuyorlar. Bunlar suçluların ele geçirmek istediği değerli cihazlar. Çalınan her iki telefondan birinin parola korumasının olmaması da suçluların işini kolaylaştırıyor. Cihazlarını ve içindeki verileri korumak isteyenlerin yapabileceği çok basit şeyler var. Parola koruması ve hırsızlığa karşı koruma özelliklerine sahip bir güvenlik çözümü kullanarak kişisel bilgilerinizin, fotoğraflarınızın ve hesaplarınızın kaybolmasını ve istenmeyen şekilde kullanılmasını engelleyebilirsiniz.”

Kaspersky Internet Security for Android kullanıcıların mobil cihazlarını korumalarına yardımcı olmak için tasarlandı. Kullanıcıları cihazlarını parola ile korumaya teşvik eden çözüm, hırsızlık, zararlı yazılım veya meraklı gözlerle bakan yabancılar gibi çevrim içi ve çevrim dışı tehditlere karşı güvenlik sağlıyor.

Yazı Önerilerimize Bakmayı Unutmayın

[irp posts=”28627″ name=”Yapılan araştırmaya göre, Sinema ve tiyatroya ilgi artıyor”]

[irp posts=”28623″ name=”Sinemalarda bu hafta 9 Film vizyonda 29 Haziran – 6 Temmuz 2018″]

Yazar Hayati
Takip et
Bilgisayarla tanıştığımdan beri hayaleturk.com adlı web sitem ile uğraşıyorum. İlerde animasyon film projelerimi gerçekleştirmek adına çalışmalarımı hızla sürdürüyorum. hayati@hayaleturk.com
Yorum yap